vi er Miljøfyrtårn-sertifisert!
Ved å velje ei miljøfyrtårn-sertifisert verksemd, bidreg du til ei meir berekraftig framtid.
Flåmsbrygga omfattar Flåmsbrygga Hotell - Bryggerihotellet, Ægir BryggeriPub, Furukroa Kafé, Flåmstova Restaurant, samt møte- og selskapslokale. Flåmsbrygga er lite og intimt med ein særprega stil – både tradisjonell og rustikk, men samstundes moderne og delikat.
Flåmsbrygga Hotell er Miljøfyrtårn-sertifisert. Vår miljøstrategi er å til ein kvar tid kartlegge moglegheiter for å gjere tiltak for å kunne drive på ein mest mogleg miljøvenleg måte. Vi forheld oss til strenge krav mellom anna innan arbeidsmiljø, innkjøp, energiforbruk, transport, avfall og utslepp. Dette til glede for våre gjester, tilsette, lokalsamfunnet og ikkje minst dei fantastiske omgjevnadene hotellet er lokalisert i.
Vi spelar ei viktig rolle i det lokale samfunnet med å vere ein trygg arbeidsplass. I dag har vi 35 heilårsstillingar. Mange av våre tilsette starta å jobbe hjå oss som sesongarbeidarar. Etter ei tid slo dei seg ned i området og starta sine eigne familiar. Det er viktig for våre skular, offentlege tenester innan handel og helse, i tillegg til våre gjester som får oppleve eit levande bygdesamfunn.
Vi oppfordrar våre gjester til å reise berekraftig - nyt ei spanande togreise frå Bergen eller Oslo, før du byttar til Flåmsbana. Nyt eit fjordcruise på Nærøyfjorden ombord ein heil-elektrisk båt, eller reis med hurtigbåten frå Bergen. Fleire av opplevingane og attraksjonane i Flåm har liten eller inga miljø- og klimapåverking. Flåm og området rundt er også ideelt for fotturar eller sykling.
Det lokale Ægir Bryggeri tilbyr eit breitt utval av handverksøl, samt gin, vodka, mjød og meir. Ølet deira har motteke fleire internasjonale prisar som vitnar om både kvalitet og lidenskap. Matfilosofien vår er enkel: Ægir-øl skal vere både i og saman med maten. Eit godt døme på dette er signaturretten vår, Ægir Vikingplanken – ein unik 5-rettars øl- og matmeny. Vi samarbeider med produsentar over heile Vestlandet for å sikre dei beste råvarene. På menyen kan du nyte fisk, kjøt, ost, grønsaker og sesongens bær. Vi samarbeider òg med Haugen Gardsmat i Flåm, som lagar mat tufta på tradisjon, kvalitet og samspelet med naturen rundt oss. Me legg òg vekt på mangfald, og tilbyr både vegetariske og veganske alternativ.
Som Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift jobbar vi kontinuerleg for å redusere vårt klimaavtrykk og ta ansvar for både mennesker og natur.
Eksempel på våre miljøtiltak:
Oppfordrar våre gjester til å bu to netter hjå oss. Dersom ein bur i fleire netter, må ein be om reingjering og nye handklede
Miljøvenlege reigjeringsprodukt
Sortering av avfall
Smart energisparing og energieffektiv belysing
Sosiale aktivitetar for våre tilsette